• Anna Soproni MD

  • ophthalmologist, pediatric ophthalmologist

I encourage you to check your eyes in my consulting room!

Since 1989, I have been working full-time as a private doctor in my outpatient ophthalmic care setting. If you would like to know more about my professional activity so far, take a look at the detailed information on my website.

Services

Card image cap

Pediatric ophthalmology


Tests for screening for childhood blurred vision (amblyopia, lazy eye etc.) and strabismus require special knowledge and child-friendly tools. With this in mind I passed the pediatric ophthalmological exam and I also use self-developed examining tools.

Card image cap

General ophthalmology


Clarifying the causes of visual impairment, screening for cataract and glaucoma, eye movement disorders (strabismus, double vision), treating the front part disorders of the eye. There is possibility for photographic documentation of the eyes.

Szemvizsgálati tudnivalók

Rendelőnkben többféle műszeres vizsgáló eszköz áll a rendelkezésünkre. A panaszok ismeretében sok esetben szükség lehet arra, hogy a helyszínen szemcseppel kitágítsuk a páciens pupilláját a mérési pontosság növelése céljából és azért, hogy a szem mélyebb részeit alaposabban át tudjuk tekinteni. A csepp a hatását – a típusától függően – 20-50 perc alatt fejti ki, tehát ennyi várakozási idővel javasolt számolniuk. Mivel a pupillatágasság a látó- és olvasóképességet némileg és átmenetileg befolyásolja, ezt kérjük vegyék figyelembe (pl. az illető legalább 4 órán át járművet nem vezethet.)

Az elvégzett mérésekről és vizsgálatokról részletes lelet készül. 

A regisztrált személy foglalhat időpontot saját magának vagy családtagjának. Amennyiben azt nem a saját részére igényelné, kérjük, tüntesse fel. Egy személy több családtagot is regisztrálhat, de csak külön időpontra. Ha a leendő páciensünknek nincs TAJ száma, vagy azt nem kívánja megadni, akkor ennek helyére 9 db nullát kell írni. TAJ-szám hiányában nem áll módunkban támogatott készítményt felírni, és az ellátás adatai nem jelennek meg a központi adatbázisban (EESZT).

Időpontfoglaláskor kérjük válassza ki, hogy saját részre vagy a már regisztrált családtagjának kér időpontot.

Amennyiben esete sürgős, telefonon is jelentkezhet! Ha jövetele akadályba ütközik, kérjük, hogy időpontját a vizsgálat előtt legalább 24 órával előbb mondja le.

Sürgős, nem halasztható szemészeti ellátást igényel  a hirtelen látásvesztés, a kettős látás, a nagyfokú szemfájdalom, a vegyi anyag okozta vagy más súlyos szemsérülés, a szemben lévő idegentest gyanúja. 

Ha ilyen esetben nem tudjuk azonnal fogadni, hívja a mentőket, vagy jelentkezzen a területileg illetékes szemészeten.

Main areas of my ​​interest

Contact

  • 1145 Budapest, Róna u. 205/A IV.em. 2.

  • +36 20 980 3565

    Appointment: Mon-Fri 9 am-6 pm or email: sopronia@t-online.hu
    Office hours: Wednesday, Thursday: 13-19h.