Szemvizsgálati tudnivalók: 

Rendelőnkben többféle műszeres vizsgáló eszköz áll a rendelkezésünkre. A panaszok ismeretében sok esetben szükség lehet arra, hogy a helyszínen szemcseppel kitágítsuk a páciens pupilláját a mérési pontosság növelése céljából és azért, hogy a szem mélyebb részeit alaposabban át tudjuk tekinteni. A csepp a hatását – a típusától függően – 20-50 perc alatt fejti ki, tehát ennyi várakozási idővel javasolt számolniuk. Mivel a pupillatágasság a látó- és olvasóképességet némileg és átmenetileg befolyásolja, ezt kérjük vegyék figyelembe (pl. az illető legalább 4 órán át járművet nem vezethet.)

Az elvégzett mérésekről és vizsgálatokról részletes lelet készül. 

A regisztrált személy foglalhat időpontot saját magának vagy családtagjának. Amennyiben azt nem a saját részére igényelné, kérjük, tüntesse fel. Egy személy több családtagot is regisztrálhat, de csak külön időpontra. Ha a leendő páciensünknek nincs TAJ száma, vagy azt nem kívánja megadni, akkor ennek helyére 9 db nullát kell írni. TAJ-szám hiányában nem áll módunkban támogatott készítményt felírni, és az ellátás adatai nem jelennek meg a központi adatbázisban (EESZT).

 Időpontfoglaláskor kérjük válassza ki, hogy saját részre vagy a már regisztrált családtagjának kér időpontot.

Amennyiben esete sürgős, telefonon is jelentkezhet! Ha jövetele akadályba ütközik, kérjük, hogy időpontját a vizsgálat előtt legalább 24 órával előbb mondja le.

Sürgős, nem halasztható szemészeti ellátást igényel 

a hirtelen látásvesztés, a kettős látás, a nagyfokú szemfájdalom, a vegyi anyag okozta vagy más súlyos szemsérülés, a szemben lévő idegentest gyanúja. 

Ha ilyen esetben nem tudjuk azonnal fogadni, hívja a mentőket, vagy jelentkezzen a területileg illetékes szemészeten.